/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Seismul de la granița dintre Iran și Irak. Bilanțul persoanelor care au decedat a trecut de 300

missing
13 noiembrie 2017, ora 12:47

Un cutremur resimțit duminică seara pe o mare parte din teritoriul Irakului, inclusiv la Bagdad, s-a soldat cu 328 morți și peste 4 mii de răniți. Acest bilanț ar putea să continue să crească în orele următoare, au precizat autoritățile. Precedentul bilanț era de 164 de victime.

Serviciul de monitorizare geologică din Statele Unite (USGS) a estimat magnitudinea seismului la 7,3, iar Centrul de Cercetări Geografice din Germania la 7,2. Adâncimea la care s-a produs mișcarea tectonică a fost de 33,9 km, potrivit USGS. Epicentrul a fost localizat în provincia Sulaimaniyah din regiunea autonomă Kurdistan din Irak, la aproximativ 200 de kilometri la nord-est de Bagdad, în apropierea frontierei cu Iranul. Au urmat două replici de magnitudine 4,5 și 4,7, prima la scurt timp după cutremurul înregistrat duminică la ora 18:18 GMT, iar cea de-a doua luni, la scurt timp după miezul nopții.

Potrivit Televiziunii de stat din Teheran, au fost afectate mai multe sate, în care s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică. Serviciile de urgență afirmă că accesul în localitățile unde este necesară intervenția este îngreunat de blocarea unor drumuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram