/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cavcaliuc vrea ca părinții și buneii să facă voluntariat pentru asigurarea securității copiilor în trafic

14 noiembrie 2017, ora 10:32

„Este o acțiune binevenită, prin care ne-am propus să unim sub același acoperiș Poliția, instituțiile de învățământ și administrația publică locală pentru a iniția un schimb de opinii și idei în vederea identificării soluțiilor optime în diminuarea riscurilor la care sunt supuși copii în timpul aflării în stradă”, a scris pe pagina sa de Facebook Gheorghe Cavcaliuc, șeful-adjunct al IGP.

În cadrul unui eveniment care a avut loc pe 13 noiembrie, reprezentanții instituțiilor de învățământ, ai comitetelor părintești, primarii suburbiilor din sectorul Ciocana al mun.Chișinău au fost familiarizați cu una din bunele practici din statele europene, unde membrii comunității, bazați pe responsabilitate civică și principii de voluntariat, se implică și desfășoară activități pentru siguranța copiilor în adiacentul intituțiilor de învățământ (lângă trecerile de pietoni sau terenurile de joacă).

În runda de dezbateri inițiativa a fost salutată, iar participanții s-au oferit să transmită mesajul proiectului părinților și voluntarilor care se implică activ în acțiuni de interes social pentru a realiza această inițiativă.

Astfel de ședințe sunt planificate și în celelalte sectoare ale Capitalei, pentru a familiariza cetățenii și ai îndemna să opteze pentru alternative în siguranța copiilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram