Inspectoratului General al Poliției (IGP) a lansat prima acțiune în cadrul proiectului de inițiativă „Alternative pentru siguranța copilului tău” care se va numi „Bunicii grijulii” și va îndemna membrii societății să facă voluntariat în vederea asigurării securității copiilor la intersecții și în trafic.

„Este o acțiune binevenită, prin care ne-am propus să unim sub același acoperiș Poliția, instituțiile de învățământ și administrația publică locală pentru a iniția un schimb de opinii și idei în vederea identificării soluțiilor optime în diminuarea riscurilor la care sunt supuși copii în timpul aflării în stradă”, a scris pe pagina sa de Facebook Gheorghe Cavcaliuc, șeful-adjunct al IGP.

În cadrul unui eveniment care a avut loc pe 13 noiembrie, reprezentanții instituțiilor de învățământ, ai comitetelor părintești, primarii suburbiilor din sectorul Ciocana al mun.Chișinău au fost familiarizați cu una din bunele practici din statele europene, unde membrii comunității, bazați pe responsabilitate civică și principii de voluntariat, se implică și desfășoară activități pentru siguranța copiilor în adiacentul intituțiilor de învățământ (lângă trecerile de pietoni sau terenurile de joacă).

În runda de dezbateri inițiativa a fost salutată, iar participanții s-au oferit să transmită mesajul proiectului părinților și voluntarilor care se implică activ în acțiuni de interes social pentru a realiza această inițiativă.

Astfel de ședințe sunt planificate și în celelalte sectoare ale Capitalei, pentru a familiariza cetățenii și ai îndemna să opteze pentru alternative în siguranța copiilor.