/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

PAS propune recomandări pentru susținerea antreprenorilor: Când vom ajunge la guvernare, le vom aplica

missing
14 noiembrie 2017, ora 13:31

Drept urmare a consultării organizate în luna octombrie cu un grup de antreprenori, PAS vine cu un ansamblu de recomandări adresate Guvernului și altor factori de decizie pentru a fi implementate în cel mai scurt timp: „Avem totuși mari rezerve în capacitatea acestui Guvern de a implementa aceste inițiative, ținând cont de apucăturile extractive și oligarhice ale acestuia. În cazul în care aceste recomandări și principii nu vor fi luate în seamă, PAS își asumă angajamentul ca, odată ajunși la guvernare, să le aplicăm”.

PAS recomandă simplificarea procedurilor vamale și mai multă claritate la evaluarea bunurilor în vamă prin transparență și digitalizarea acestui proces, dar și necesitatea îmbunătățirii sistemului de monitorizare a tuturor controalelor efectuate de stat. Membrii PAS au mai subliniat că Guvernul trebuie să promoveze un proiect de lege cu un singur articol. Articolul va prevedea că o instituție de stat nu poate cere de la antreprenori să prezinte anumite documente dacă acestea pot fi obținute de la o altă instituție de stat fără implicarea antreprenorului.

Într-un comunicat de presă, PAS evidențiază necesitatea introducerii unui nou tip de SRL, și anume SRLD (SRL Debutant). Pentru aceștia, trebuie introdus impozitul 0 pe profit în primii 3 ani de activitate și taxa 0 la profitul reinvestit. De asemenea, e nevoie de susținerea prin facilități fiscale la angajarea primilor 5 lucrători în cadrul companiei.

Totodată, pentru a facilita în continuare dialogul cu antreprenorii și pentru a propune soluții, PAS anunță crearea Consiliului Consultativ al Antreprenorilor, care se va întruni cel puțin o dată la 2 luni și care va include aproximativ 30 de oameni de afaceri din diferite domenii de afaceri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram