Democrații au discutat astăzi la partid situația șoferilor care parchează neregulamentar, iar ulterior rămân fără plăcuțe de înmatriculare. Potrivit PDM, acest proces provoacă nemulțumirile șoferilor, care sunt uneori nevoiți să aștept mult timp până polițiștii le dau procesul-verbal pentru a-și putea recupera plăcuțele.

„Dorim ca acest contact între reprezentanții MAI și a șoferilor să fie cât mai formalizat, pentru a exclude posibilitatea de corupere a acestora. Problema poate ține și de o revizuire a legislației în vigoare. Problema trebuie să fie discutată la Guvern după care se va veni cu o soluție”, a declarat Vitalie Gamurari.

Purtătorul de cuvânt al PD a menționat că se va discuta cu ministerele de resort în vederea identificării unei soluții, dar și acordarea unor posibilități pentru șoferii care parchează neregulamentar.

Menționăm că anterior, Vlad Plahotniuc a mai anunțat că șoferii nu vor putea fi trași pe dreapta de către agenții de patrulare în cazul în care nu au încălcat regulile de circulație.