Democrații intenționează să-și curețe partidul de persoane neproductive. Până în decembrie, funcționarii, în special miniștrii, înaintați de PDM urmează a fi evaluați tot de democrați. În cadrul unei ședințe, formațiunea a discutat și despre introducerea sintagmei „limba română” în Constituție, fără a ajunge însă la un consens.

Democrații cu funcții de conducere în diverse instituții ale statului ar urma să fie evaluați până la finele lunii decembrie. „Este vorba despre acea eficacitate, dacă într-adevăr reprezentanții PDM răspund așteptărilor care vin din partea cetățenilor, dacă în anumite condiții rezultatele vor fi negative, putem să ne așteptăm și la demisii”, susține Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

În ceea ce privește inițiativa liberal-democraților de a introduce sintagma „limba română” în Constituție, partidul nu a ajuns încă la un consens. „Președintele PDM s-a expus foarte clar că pentru dumnealui este limba română. Nu există o poziție fermă că se votează așa sau așa. Fiecare rămâne cu propria poziție”, a menționat Gamurari.

Urmare a unei sesizări depuse de liberal-democrați, recent Curtea Constituțională a dat undă verde introducerii sintagmei „limba română” în Constituție. În 2013, Curtea a emis o hotărâre prin care a menționat tranșant că limba oficiala în Republica Moldova este româna.