Șeful statului Igor Dodon a anunțat că a promulgat rectificarea la Legea bugetului pentru 2017 pentru ca referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă se se desfășoare în conformitate cu legislația și fără impedimente. Totodată, acesta a cerut organelor abilitate să asigure buna desfășurare a referendumului.

Am promulgat rectificarea la Legea bugetului pentru anul curent astfel ca referendumul din municipiul Chișinău să se desfășoare în conformitate cu legislația și fără impedimente”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Președintele mai scrie că referendumul este cea mai directă și bună formă de participare, și spune Dodon, la momentul de față, una dintre puținele modalități reale de a da aprecieri activității unui funcționar. Șeful statului a notat că în Chișinău se va desfășura pentru prima dată un referendum.

„Indiferent de opțiunile politice, de culoarea și preferințele geopolitice, rog ca locuitorii municipiului Chișinău să iasă la referendum și să expună poziția pe care o împărtășesc”, și-a încheiat mesajul Dodon.

Amintim că pe 19 noiembrie curent în Chișinău se va desfășura referendumului de demitere a primarului general Dorin Chirtoacă.