Un tânăr în vârstă de 28 ani, domiciliat în Capitală, a fost reţinut şi este cercetat penal de către poliţişti pentru că ar fi pătruns într-un automobil de unde ar fi sustras piese auto în valoare de peste 10.000 lei.

Potrivit proprietarului, automobilul de model “Dacia” l-ar fi parcat în curtea casei şi ar fi uitat să-l încuie la cheie.

În cadrul investigațiilor polițiștii au stabilit cu certitudine complicitatea bănuitului, fiind surprins de camerele de supraveghere din preajmă, în timp ce se deplasa pe trotuar cu piesele auto furate.

De asemenea, forțele de ordine examinează versiunea, privind implicarea acestuia în alte cazuri analogice înregistrate.

Acesta şi-ar fi recunoscut vinovăţia şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

În acest sens Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

– DOTAŢI autoturismul cu un sistem de alarmă
– VERIFICAŢI dacă geamurile sunt închise şi portierele încuiate
– Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie
– NU păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.
– Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţăminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.