/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Escrocherie la stațiile PECO. Poliția a descoperit cum erau înșelați consumatorii la procurarea combustibilului

missing
15 noiembrie 2017, ora 11:50

În consecință, fiecare stație PECO implicată în schemă, lunar înșela consumatorii cu circa 7,5 – 10,0 tone de combustibil, astfel, depășind suma de 120 000 lei.

La 18 octombrie curent, poliția a efectuat percheziții la stațiile PECO, precum și la domiciliile, oficiile și autoturismele persoanelor bănuite, unde au fost depistate și ridicate dispozitivele de speță, inclusiv accesoriilor acestora, cum ar fi memorii fiscale și plăci cu cablaj, componente a plăcilor de bază a coloanelor de distribuție a combustibilului, camblaje imprimate cu componente și fără componente, diferite utilaje destinate pentru pregătirea/modificarea plăcilor etc.

De asemenea, la organizatorul grupului, au fost depistate un set de înscrisuri de evidență a carburantului sustras, inclusiv a proceselor de valorificare ulterioară a acestuia (vânzări ilicite și necontabilizate, etc.).

Persoanele implicate își recunosc vina integral, acestea fiind cercetate în stare de libertate.

La moment, organul de urmărire penală a pornit procedura penală conform prevederilor art. 190 alin. 5 ”Escrocheria”, art. 255 alin. 2 ”Înşelarea clienţilor” și 244 alin. 2 ”Evaziune fiscală” Cod penal al RM. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de până la 6 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram