Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS) și Consiliul European de Modă (European Fashion Council) au semnat un acord de parteneriat, fapt ce deschide noi oportunități de promovare a brandurilor moldovenești pe plan internațional prin participarea companiilor la diverse evenimente de afaceri, prezentări de colecții, reuniuni cu profesioniștii și buyerii, includerea în bazele de date profesionale, participarea la misiuni de afaceri și beneficierea de acțiuni de lobby ș.a.

„Pentru noi este important să susținem companiile din acest sector, deoarece este unul valoros pentru economia națională în primul rând datorită potențialului de creare a locurilor de muncă, de creștere anuală a exporturilor, dar și de atragere a investițiilor străine. În prezent în acest sector activează aproximativ 350 de companii producătoare, care generează 16,4% din exporturile țării în peste 10 țări europene (România, Germania, Italia, Franța, Austria)”, a spus Vitalie Zaharia, directorul general MIEPO.

De la începutul anului curent MIEPO a finanțat participarea a 116 companii moldovenești din industria ușoară la 18 târguri și expoziții internaționale în Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Federația Rusă, Cazahstan, România, dintre care 13 cu stand de țară. De asemenea, instituția a organizat 8 misiuni de afaceri în țară și peste hotare, în rezultatul cărora a fost facilitată semnarea a 18 contracte de parteneriat și negocierea altor 15. Totodată, 235 de potențiali investitori au fost informați despre oportunitățile de afaceri în industria ușoară din țara noastră. În total, pentru promovarea industriei ușoare în anul 2017, în bugetul MIEPO au fost prevăzute circa 4 mln. lei.

Consiliul European de Modă este o organizație neguvernamentală ce reunește 26 de țări membre și este autorizată să reprezinte Uniunea Europeană în domeniul modei și designului de modă la nivel mondial.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!