/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Producătorii autohtoni din industria ușoară vor coopera cu Consiliul European de Modă

missing
16 noiembrie 2017, ora 09:52

„Pentru noi este important să susținem companiile din acest sector, deoarece este unul valoros pentru economia națională în primul rând datorită potențialului de creare a locurilor de muncă, de creștere anuală a exporturilor, dar și de atragere a investițiilor străine. În prezent în acest sector activează aproximativ 350 de companii producătoare, care generează 16,4% din exporturile țării în peste 10 țări europene (România, Germania, Italia, Franța, Austria)”, a spus Vitalie Zaharia, directorul general MIEPO.

De la începutul anului curent MIEPO a finanțat participarea a 116 companii moldovenești din industria ușoară la 18 târguri și expoziții internaționale în Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Federația Rusă, Cazahstan, România, dintre care 13 cu stand de țară. De asemenea, instituția a organizat 8 misiuni de afaceri în țară și peste hotare, în rezultatul cărora a fost facilitată semnarea a 18 contracte de parteneriat și negocierea altor 15. Totodată, 235 de potențiali investitori au fost informați despre oportunitățile de afaceri în industria ușoară din țara noastră. În total, pentru promovarea industriei ușoare în anul 2017, în bugetul MIEPO au fost prevăzute circa 4 mln. lei.

Consiliul European de Modă este o organizație neguvernamentală ce reunește 26 de țări membre și este autorizată să reprezinte Uniunea Europeană în domeniul modei și designului de modă la nivel mondial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram