Banca Națională a aprobat cererea „Banca Transilvania” S.A. de a procura pachetul de acțiuni în mărime de 100% din capitalul băncii comerciale „VictoriaBank” S.A.. Informația a fost confirmată pentru TV8 de Elena Moldoveanu, șefa serviciului de comunicare și Presă al BNM.

Amintim că Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) și „Banca Transilvania” S.A. își doresc preluarea controlului în comun asupra B.C. „Victoriabank”S.A. prin intermediul vehiculului „VB Investment Holding” B.V..

În acest context, Consiliul Concurenței analizează notificarea depusă de către Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) și „Banca Transilvania” S.A. cu referire la preluarea controlului în comun asupra B.C. „Victoriabank”S.A. prin intermediul vehiculului „VB Investment Holding” B.V.. Astfel, CC este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza, afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţa dată.

Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la numărul: 022 27 06 06, prin e-mail, la adresa: office@competition.md sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, MD-2001, Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 73/1.

Din 2007, acesta este prima dată când un investitor bancar străin intră pe piața din Republica Moldova.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!