La începutul lunii octombrie în orașul chinez Tianjin a fost deschisă biblioteca Binhai. Fotografiile cu clădirea futuristă a bibliotecii și interiorul cu mii de cărți a acesteia au devenit virale pe rețelele sociale chinezești și a atras admirația întregii lumii. Însă, s-a dovedit că mulțimea de cărți de pe rafturi sunt de fapt pictate, scrie AFP.

Clădirea proiectată de biroul arhitectural olandez MVRDV, atrage atenția prin sala centrală, unde există o minge albă, deasupra ei o cupolă și numeroasele rafturi care trec ușor spre tavan. Biblioteca a devenit un loc foarte popular pentru locuitorii orașului Tianjin, iar fotografiile din hol sunt virale pe rețelele sociale chinezești.

Însă, la o lună de la deschiderea bibliotecii, au apărut mai multe fotografii, care arată că nu există cărți pe muțimea de rafturi din sală, acestea fiind defapt pictate.

Potrivit directorului adjunct al bibliotecii Sufeng Liu, autorităților orașului nu au permis să pună cărți în holul central, acestea fiind puse în alte încăperi. Acesta a precizat că holul central va fi folosit pentru circulație, ședință, lectură și discuții. Iar, puținele cărți care pot fi văzute în fotografii au fost temporare. Biblioteca le va lua de pe rafturi în viitorul apropiat.

În prezent biblioteca deține un fond de 200.000 de cărți, dar își dorește să-și mărească colecția până la 1,2 milioane. În mediu biblioteca este vizitată de peste 15 mii de persoane în fiecare weekend.

Foto: AFP/GETTY IMAGES

Foto: VCG/GETTY IMAGES

Foto: AFP/GETTY IMAGES

Foto: AFP/GETTY IMAGES

Foto: AFP/GETTY IMAGES

Foto: AFP/GETTY IMAGES