/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Italia: A murit şeful mafiei siciliene. A ordonat peste 150 de crime și a primit 26 de sentinţe pe viaţă

17 noiembrie 2017, ora 13:02

Supranumit “Bestia” şi “Capo di tutti capi”, Riina suferea de mai mult timp de cancer, boli de inimă si Parkinson. La începutul acestui an, el a cerut să fie eliberat din închisoare pentru a “muri cu demnitate”, o cerere care a fost respinsă.

Şeful Cosa Nostra se află în închisoare din 1993, primind 26 de sentinţe pe viaţă după ce a ordonat peste 150 de crime în Italia.

Riina a fost în spatele unei serii de atacuri mafiote la Roma, Milano şi Florenţa în 1993, în urma cărora 10 persoane au murit. În plus, femei, copii, poliţişti, judecători, procurori şi politicieni au fost ucişi din ordinele sale în anii ’80 şi ’90.

Împreună cu Luciano Leggio şi cumnatul lui Riina, Bernardo Provenzano, ramura Corleone a mafiei siciliene este responsabilă de moartea a mii de persoane. Cel mai cunoscut incident a avut loc la 23 decembrie 1984, când o bombă a explodat într-un tren pe ruta Napoli-Milano, provocând moartea a 16 persoane şi rănirea altor 266, într-o atrocitate care a devenit cunoscută sub numele de “masacrul de Crăciun”.

Salvatore “Toto” Riina a crescut în sărăcie la periferia oraşului Palermo, capitala Siciliei. S-a alăturat mafiei din perioada adolescenţei, iar prima crimă a comis-o la vârsta de 19 ani. Pe durata numeroaselor procese în care a fost implicat, şeful Cosa Nostra nu a recunoscut nicio acuzaţie şi a susţinut că este victima unui atac al statului italian.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram