/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

SUA a aprobat un buget de 700 de miliarde de dolari pentru Apărare. Va achiziționa elicoptere, tancuri și blindate

17 noiembrie 2017, ora 11:39

Senatul a adoptat definitiv această legeâ în unanimitate, după validarea ei în Camera Reprezentanților. Președintele american, care s-a angajat „să reconstruiască” armata țării, este așteptat să o semneze pentru a o promulga.

Bugetul îl depășește cu 15% pe cel din 2016, ultimul an complet al președintelui Barack Obama, și cu 26 de miliarde de dolari suma cerută de Casa Albă, cu aproximativ 4% mai mult.

În fața amenințărilor reprezentate de rachetele balistice nord-coreene, congresmenii americani au aprobat, de asemenea, o majorare excepțională — de aproape 50% — a bugetului Agenției de apărare antirachete, care va urca de la 8,2 miliarde la 12,3 miliarde de dolari, cu scopul de a finanța zeci de interceptoare noi. Donald Trump solicitase o creștere similară la începutul lui noiembrie.

Noul buget se va traduce prin achiziționarea de noi echipamente militare pe care congresmenii au avut grijă să le enumere, printre care 90 de noi avioane de vânătoare F-35 (cu 20 în plus față de solicitarea președintelui), zeci de elicoptere, noi tancuri și blindate, precum și 14 noi nave și submarine (cu cinci în plus).

Ucraina obține un ajutor pentru securitate în valoare de 350 de milioane de dolari. Israelul va primi circa 705 milioane de dolari pentru sistemul său de apărare antirachetă.

Legea acoperă anul bugetar 2018 care a început la 1 octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram