Tudor Deliu, președintele fracțiunii parlamentare PLDM acuză actuala guvernare că aceasta ar activa în tandem cu presupusele organe din regiunea transnistreană. Declarația a fost făcută după ce Deliu a solicitat ca Viceprim-ministru pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, să fie audiat în legătură cu citațiile pe care le-au primit mai mulți bărbați din regiunea transnistreană pentru a participa la exerciții de mobilizare.

„Fracțiunea PLDM nu înțelege de ce actuala guvernare încearcă să treacă la tăcere un caz iești din comun pentru Republica Moldova, când în ultima lună majoritatea bărbaților din regiunea transnistreană au primit citații de la așa zisul minister al apărării, prin care sunt chemați la exerciții de mobilizare generală care au loc azi. Am cerut ca să fie invitat în ședința de plen domnul Bălan, să aducă o claritate pentru cetățeni și deputați. Cu părere de rău, președintele Parlamentului, Andrian Candu a încercat să invoce orișice motive doar ca acest lucru să nu se întâmple. Considerăm că actuala guvernare activează în tandem cu presupusele organe din așa-zisa republică transnistriană”, a declarat Deliu.

Speakerul Parlamentului a menționat în cadrul ședinței că în cadrul Parlamentului există platforma parlamentară de consultare și suport politic pentru reglementarea conflictului transnistrian și la care Deliu poate participa pentru a discuta acest subiect.