/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Mobilizare generală la Tiraspol. Deliu acuză guvernarea de complicitate cu separatiștii

missing
17 noiembrie 2017, ora 15:22

„În presă a fost difuzată o informație precum că majoritatea băraților din regiunea transnistreană au primit în ultima lună citații din partea așa-numitului minister al apărării pentru a participa la un exercițiu de mobilizare generală, care va avea loc astăzi. Ar fi bine să vină azi în ședința de plen Gheorghe Bălan, vicepremier pe acest domeniu”, a declarat Tudor Deliu, președintele fracțiunii PLDM.

„Există platforma parlamentară de consultare și suport politic pentru reglementarea conflictului transnistrean și acolo vine domnul Bălan, alții, și raportează. Eu vă sugerez să participați la acea platformă”, a menționat Andrian Candu, președintele Parlamentului.

În fața jurnaliștilor, liberal-democratul a acuzat actuala guvernare de complicitate cu forțele separatiste: „Putem considera că actuala guvernare activează în tandem cu presupusele organe din așa-zisa republică transnistreană”.

Contactat de TV8, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, a spus că a citit în presă că în regiunea transnistreană au loc mobilizări ilegale. El a precizat că pacificatorii moldoveni și Comisia Unificată de Control monitorizează situația. Într-un comunicat oficial, așa-zisul minister al apărării de la Tiraspol scrie că în cadrul exercițiilor, bărbații din regiunea transnistreană vor fi instruiți pentru a reacționa în situații excepționale și vor participa la demonstranții de lichidare a consecințelor unor calamități.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram