Pe lângă buletinul de vot în cadrul referendumului pentru funcția de primar de Chișinău, locuitorii orașului Sângera primesc și un buletin de vot pentru alegerea primarului localității. Cine sunt pretendenții și ce își doresc alegătorii aflăm în cele ce urmează de la colegul nostru Igor Grițco.

Locuitorii din Sângera au de ales între șase candidați. Asta după ce, în această vară, fostul edil a fost găsit împușcat în cap în propria casă. La fotoliul de primar pretinde și fiul acestuia, Nichita Lari, înaintat de PL. Și-au mai desemnat candidați: socialiștii, democrații, popular-europenii, cei din Partidul Național Liberal și „Partidul Nostru”. Oamenii vin la vot de la primele ore ale dimineții. Ei spun că își doresc condiții mai bune în localitatea lor, dar și în capitală.

„Să fie lumină pe stradă, să nu fie doar magazine, baruri și nevoi, dar să fie cum… se poate eu în rusă să zic? Drumurile să fie mai bune”.

„Știți, eu nici nu vreau să vorbesc. Asta este degeaba. Pentru că nimeni nimic… Toți fură, iaca așa. Să schimbe ceva. Să facă canalizarea, să schimbe ceva cu transportul acesta.”

„Grădinița s-o termine și canalizarea. În primul rând aceste două probleme să le rezolve. Și gunoiul să-l ducă din drum, de la casele oamenilor.”