Vicepreședintele PN și consilierul în CMC, Ilian Cașu, a mers de dimineață la una dintre secțiile de votare pentru a-și exprima părerea cu referire la revocarea lui Dorin Chirtoacă. Acesta a menționat că a votat pentru o Primărie transparentă și în care nu există corupție.

„Am votat pentru o Primărie transparentă, pentru o Primărie ca cea care funcționează în orașul Bălți, acolo unde este primar Renato Usatîi și echipa lui. Acum câțiva ani în urmă, potrivit unui sondaj IDIS Viitorul, Primăria din Bălți a fost desemnată una dintre cele mai transparente din țară, iar asta e dovadă a faptului că în Primărie nu există corupție. Eu am votat pentru o astfel de Primărie ca și chișinăuian. Am mai votat împotriva distrugerii parcurilor, împotriva gheretizării, împotriva dezordinii din grădinițe și distrugerea centrului istoric al orașului nostru”, a declarat Ilian Cașu.

Cașu a mai menționat că Primăria are nevoie de o administrație locală efectivă, care vrea și poate reacționa la problemele cetățenilor: „Nu trebuie să speriem lumea cu tancurile rusești sau cu homosexualii din Europa”.