După ce referendumul anti-Chirtoacă a eșuat PLDM-ul a venit cu o declarație prin care califică greșită decizia unor actori politici de a interpreta rezultate referendumului, negând probleme cu adevărat grave ale Chișinăului.

Eșecul rușinos al binomului PSRM-PD în cadrul referendumului de duminică din capitală a demonstrat nevoia unei schimbări politice, atât în Chișinău cât și în restul Republicii Moldova. Mimarea democrației și suportul reciproc al PSRM-PD în eliminarea cetățenilor din actul decizional, a fost taxat prin lipsa la urne. În mod evident așteptările electoratului sunt legate de o nouă ofertă politică pe segmentul de dreapta, pe care o pot oferi partidele veritabil pro-europene de opoziție”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Totodată, PLDM susține că referendumul poate fi tratat ca un credit în alb acordat partidelor pro-europene. Explicând că așteaptă responsabilitate din partea actorilor vizați în acest referendum pentru o soluție rapidă și corectă în reabilitarea mecanismelor democratice de guvernare în capitală.