Noi detalii în cazul băiețelului împușcat la Verejeni, raionul Telenești, găsit într-o fântână. Principalul suspect, un adolescent de 14 ani, a fost audiat de oamenii legii. Potrivit poliției, băiatul a povestit cum s-a întâmplat totul. Suspectat și tatăl acestuia au fost reținuți.

Adolescentul de 14 ani le-a povestit oamenilor legii că, sâmbătă, a invitat victima la el acasă. La un moment dat, băiețelul de 6 ani, ar fi dat de un safeu de unde ar fi scos o armă. După ce s-ar fi jucat cu ea, au lăsat-o pe pat. Adolescentul spune că ar fi luat-o să o pună la loc, însă, involuntar a apăsat pe trăgaci și la rănit pe băiețelul de 6 ani la umărul stâng. Ulterior, adolescentul l-a luat în brațe și l-a dus la fântâna din ogradă pentru a-l uda pe față. În timp ce îl ținea cu o mână, iar cu cealaltă scotea apă, l-ar fi scăpat în fântână.

„Moartea a survenit în urma hemoragiei, ca rezultat a leziunilor provocate cu arma de foc. Suspectul minor fiind interogat a comunicat că nu a alertat imediat poliția, din motiv că purta frica asupra celor întâmplate, ca mai târziu să se destăinuie unei rude”, a declarat Alexei Vrăjitoru, șeful inspectoratului de poliție din Telenești.

Atât adolescentul de 14 ani, cât și tatăl acestuia au fost reținuți pentru 72 de ore. Adolescentul suspect urmează să fie cercetat pentru omor din imprudență, iar tatăl lui este învinuit de păstrarea în condiții inadecvate a armei de foc.