În debutul ședinței de marți a Guvernului, Premierul Filip a comentat informațiile privind excluderea de pe ordinea de zi a ONU a punctului ce ține de retragerea trupelor ruse de pe teritoriul țării. Filip a declarat că R. Moldova rămâne fermă și consecventă în solicitarea sa de a include pe agenda ONU a acestui subiect.

Totodată, a explicat că informația apărută în presă informația este greșită. „Moldova a cerut o amânare tactică”, susține Filip, spunând că este un procedeu folosit atunci când nu ești sigur că vei avea un răspuns pozitiv.

„Noi suntem fermi de a include acest subiect pe ordinea de zi. Să spui că am refuzat este o manipulare grosolană. Mă doare personal. Am umblat mult pe coridoarele ONU și am bătut la uși pentru a include acest subiect”.

Amintim că, astăzi Ziarul de Gardă a intrat în posesia unui document în care se vede că reprezentantul R. Moldova la ONU a cerut excluderea de pe ordinea de zi a Comitetului de General a punctului privind retragerea trupelor ruse din R. Moldova.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!