/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

PSRM intensifică campania de trecere la republică prezidențială: Vom colecta un milion de semnături

missing
21 noiembrie 2017, ora 10:44

„Datorită activităţii incompetente şi dezastruoase a Guvernului, ţara continuă să degradeze. Partidul Democrat, care controlează Guvernul şi majoritatea parlamentară, continuă să dezbine societatea promovând modificarea denumirii limbii de stat în Constituţie, includerea în Constituţie a vectorului de politică externă a ţării, fără ca să se consulte în prealabil cu societatea și provocând constant partenerul strategic al ţării noastre, Federaţia Rusă. Toate aceste lucruri se fac în scopul de a distrage atenţia societăţii de la situaţia social-economică deplorabilă, criza demografică şi exodul masiv a populaţiei din ţară”, a menționat Zinaida Greaceanîi.

Socialiștii au reconfirmat că vor promova statalitatea și identitatea moldovenească, relansarea şi consolidarea parteneriatului strategic cu Federaţia Rusă, relaţii reciproc avantajoase cu Uniunea Europeană, relaţii de prietenie cu toate ţările atît din Vest cât şi din Est, echitatea socială, eradicarea corupţiei și apărarea Ortodoxiei.

„Suntem dispuşi să facem uz de toate mijloacele pentru a obţine alegeri parlamentare anticipate. Vă asigurăm că dacă va apărea cea mai mică șansă de a declara alegeri parlamentare anticipate, aceasta va fi valorificată. Știm la sigur că acest obiectiv este şi unul de maximă prioritate pentru Preşedintele ţării”, se menționează în declarația socialiștilor

PSRM a declarat că urmează să intensifice campania pentru trecerea la forma de guvernământ prezidențială: „În prezent, activiştii PSRM deja au colectat circa 300 mii de semnături în susţinerea trecerii la republica prezidenţială. Până la 2 februarie 2018, intenţionăm să colectăm cel puţin 1 milion de semnături în susţinerea republicii prezidenţiale. Anume această zi a fost propusă de Preşedintele ţării pentru a fi declarată Ziua Statalităţii Republicii Moldova”.

Începând de săptămâna viitoare, în toate organizaţiile raionale şi teritoriale ale PSRM, de pe întreg teritoriu ţării, vor avea loc conferinţe de raportare şi alegeri în vederea pregătirii de alegerile parlamentare.

În al treilea rînd, Partidul Socialiştilor declară că componența candidaţilor PSRM pentru circumscripţiile uninominale va fi formată după sistemul de votare prealabilă (primaries): „Suntem convinşi că lista de candidaţi pe fiecare circumscripţie uninominală pentru Parlament trebuie să fie alcătuită nu de reprezentanți ai aparatului partidului, ci de cetăţenii care reprezintă circumscripţiile respective ale ţării”.

Zinaida Greacenîi a mai menționat că în cel mai apropiat timp va fi lansată procedura de înaintare a candidaților care vor participa la primaries-urile interne din partea PSRM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram