/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Un dezvoltator imobiliar a fost nevoit să ofere o reducere de peste 5.000 euro unui client. Motivul

missing
21 noiembrie 2017, ora 09:23

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a recepționat o reclamație de la un consumator ce reclama nerespectarea termenului de finalizare a lucrărilor și darea în exploatare a bunului imobil localizat în mun. Chișinău.

În conformitate cu prevederile art. 21 alin. (1) al Legii privind protecţia consumatorilor nr. 105-XV din 13.03.2003 executantul este obligat să asigure executarea lucrării în termenele şi condiţiile stipulate în contractul de executare a lucrării, prevedere care nu a fost respectată.

Cu privire la încălcarea termenelor stabilite de începere şi finalizare a prestării serviciului (executării lucrării) sau termenelor noi fixate de consumator, prestatorul (executantul) achită consumatorului pentru fiecare zi depăşită o penalitate în mărime de 10% din preţul serviciului (lucrării). Pretenţiile acestuia privind repararea prejudiciului şi achitarea penalităţilor, prevăzute de legea invocată, se soluţionează de prestator pe cale amiabilă sau pe cale judiciară, conform legislaţiei.

În acest sens, la intervenția Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, dezvoltatorul imobiliar a soluționat amiabil revendicările petiționarului fiindu-i oferită o reducere de preț în valoare de 115.900 lei (echivalentul a 5.750 euro) din prețul de 9.250 euro pentru locul de parcare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram