Adolescentul de 14 ani, care a împușcat din greșeală un copil, la Verejeni, fiind reținut ulterior, împreună cu tatăl său pentru 72 de ore, vor fi cercetați în libertate. Potrivit poliției, minorul a fost eliberat aseară, iar tatăl său - astăzi.

Procurorul a solicitat mandat de arest pentru aceștia, însă judecătorul de instrucție i-a eliberat. Adolescentul urmează a fi cercetat penal pentru omor din imprudență, iar tatăl acestuia este învinuit de deținerea în condiții de insecuritate a armei de foc.

Minorul de 14 ani, ieri a fost eliberat din arest, astăzi a fost eliberat tatăl minorului de 14 ani, posesorul de armă, pe care o păstra neglijent. Procurorul raionului a depus demers la judecătorul de instrucție pentru a-i aplica mandat de arest. Judecătorul de instrucție a luat decizia de a-l elibera și de a-l cerceta penal în stare de libertate”, a declarat pentru tv8 Alexei Vrășitoru, șeful Inspectoratului de Poliție Telenești.

Tragedia a avut loc în satul Verejeni, Telenești. Adolescentul de 14 ani le-a povestit oamenilor legii că, a invitat victima la el acasă. La un moment dat, minorul de 6 ani, ar fi dat de un safeu de unde ar fi scos o armă. După ce s-ar fi jucat cu ea, au lăsat-o pe pat. Adolescentul spune că ar fi luat-o să o pună la loc, însă, involuntar a apăsat pe trăgaci și la rănit pe băiețelul de 6 ani la umărul stâng. Ulterior, adolescentul l-a luat în brațe și l-a dus la fântâna din ogradă pentru a-l uda pe față. În timp ce îl ținea cu o mână, iar cu cealaltă scotea apă, l-ar fi scăpat în fântână. Mâine, victima urma să împlinească 7 ani. Pentru astfel de crime, legea prevede pușcărie inclusiv pentru minori.