După ce au fost proboziți la ședințele anterioare și amenințați cu demisia, șefii direcțiilor Primăriei au venit astăzi la ședința operativă cu prezentări în Power Point. Primul și-a prezentat tema de acasă șeful de la transporturi, Oleg Poiată. Oricum, nu a reușit să-i facă pe plac primarului interimar. Silvia Radu s-a enervat când a auzit că, timp de un an, Direcția Transport a reabilitat doar 3 kilometri de drum.

Pornise bine să citească de pe foaie. L-a un moment dat – ghinion. O problemă tehnică. „Constituind aproape 12% din teritoriul valorificat. Ceea ce este sub nivel optimal. Stați că s-a…”, a spus Oleg Poiată, șeful direcției transport al Primăriei Chișinău.

În loc să vină cu soluții pentru fluidizarea traficului din oraș, șeful de la transporturi a început să se laude „Elaborate 79 de schițe de proiect de sistematizare a circulației rutiere, securizate intersecțiile prin instalarea limitatoarelor, prin elemente reflectorizante care le vedeți la mai multe intersecții din oraș”, a adăugat Poiată.

Plictisită de atâtea realizări, la un moment dat Silvia Radu l-a oprit: „E bine că dvs prezentați 2012-2017. Mie îmi trebuie să vedem pe acesta nu ce s-a făcut și ce aveți de gând să faceți anul viitor. Câți km de drum a fost reparați anul acesta?”

„Trei km?, nu mai mult. Atâția bani au fost, doamnă primar”, s-a justificat Poiată.

Până la urmă, Poiată și-a prezentat soluțiile pentru fluidizarea traficului. Între acestea: instalarea mai multor indicatoare rutiere, modernizarea semafoarelor, obligarea agenților economici să asigure blocurile locative cu locuri de parcare. Nici acestea nu i-au plăcut Silviei Radu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!