/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Aprobat acum trei luni, noul pachet alimentar nu ajunge încă la donatorii de sânge

missing
22 noiembrie 2017, ora 12:58

„Suntem la etapa de achiziționare, am anunțat licitația, sperăm foarte mult ca cel târziu pe 15-25 decembrie să dispunem de aceste produse, iar după epuizarea stocurilor prezente donatorii vor primi seturile noi. Cu certitudine, la anul viitor oamenii deja vor primi seturile noi”, a declarat pentru IPN Svetlana Cebotari, șefa Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.

Actualmente, cei care donează sânge au parte de 250 ml. de suc, o conservă de lapte condensat, una de pateu din carne și una cu pește în ulei.

Noul pachet alimentar va include un litru de suc fără adaos de zahăr, conserve din carne și pește. De asemenea, donatorii vor primi aproximativ 100 de grame de ciocolată, 400 de grame de halva sau 250 de grame de fructe uscate. Setul va include și o conservă de legume.

Zilnic, la Centrul de Transfuzie a Sângelui vin să doneze sânge în medie 200 de persoane, ceea ce ar însemna peste 6000 de donări lunar. Donările voluntare constituie 85%. Încă 15% sunt acoperite din contul donatorilor rude/prieteni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram