/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Reprezentanții PAS demarează o campanie de eliminare a violenței împotriva femeilor

missing
22 noiembrie 2017, ora 12:42

„Statisticile recente arată că peste 60% din femei și fete au fost expuse la o experiență de violență cel puțin o dată în viață. La fel de grav, peste 40% din bărbați consideră că este firesc să-ți bați femeia. Doar 12% din cazurile de violență în familie sunt raportate și foarte puține dintre acestea sunt soluționate sau abuzatorii sunt pedepsiți. De ce femeile nu raportează aceste cazuri? Pentru că nu cred în sistemul de protecție oferit de stat, pentru că le este frică de abuzatori, pentru că le este frică de stigmatizarea societății. Până ajungem să avem o guvernare responsabilă, trebuie să ne îngrijim și să ne sprijinim unii pe alții. Nu este o rușine să spui că ți s-a întâmplat un act de violență. Este o rușine ca noi să nu vorbim despre acest subiect și să nu ne solidarizăm”, a declarat Maia Sandu.

Pe 25 noiembrie – Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor – OF PAS va desfășura un flashmob pe strada pietonală cu genericul Seara de veghe antiviolență. Acțiunea are drept scop informarea, sensibilizarea și creșterea gradului de conștientizare în societate cu privire la gravitatea consecințelor violenței asupra femeilor, dar și la importanța prevenirii acestui fenomen, a luării de atitudine, a unei intervenții integrate și eficiente în cazurile de violență.

De asemenea, vor fi organizate mese rotunde cu experți în domeniu, pentru a identifica obstacolele și problemele cu care se confruntă femeile-victime ale violenței, în vederea elaborării unor amendamente la legislație, așa încât soluționarea cazurilor de violență să fie eficientă și de durată. Campania va fi desfășurată și în localitățile rurale din Republica Moldova, pentru a informa femeile despre posibilitățile de a primi ajutor în cazurile de violență. Ne dorim să ajutăm femeile-victime ale violenței să își recapete încrederea în sine și să ceară ajutor când au nevoie. Iar pentru asta trebuie să punem presiune pe instituții, pe autorități să dea dovadă de responsabilitate în gestionarea acestor cazuri și să conlucreze pentru eliminarea violenței.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram