/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un executor judecătoresc și un evaluator, reținuți de CNA. Sunt cercetați penal pentru corupere pasivă și luare de mită

22 noiembrie 2017, ora 09:52

Potrivit materialelor primului dosar, executorul judecătoresc ar fi pretins prin estorcare 30.000 de lei pentru ca fiecare din cele 3 automobile sechestrate să fie scoase la licitație la un preț mai mic decât valoare reală, ca apoi să fie vândute unor persoane indicate.

Astfel, sub controlul ofițerilor anticorupție, au fost transmise câteva livrări de control sub formă de bani, ultima tranșă fiind de 15.000 de lei, drept urmare bănuitul a fost prins în flagrant delict.

În cazul evaluatorului, acesta ar fi luat 3.350 de lei mită pentru a subevalua cele trei mașini. Cei doi au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 10 de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la 5 la 10 ani.

Cauzele penale se află în gestiunea Serviciului „Nord” al Procuraturii Anticorupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram