/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Dosarul ex-deputatului Chiril Lucinschi: Șor nu s-a prezentat în instanță. Acesta ar putea fi adus forțat la judecătorie

22 noiembrie 2017, ora 14:28

Potrivit procurorului avocații lui Ilan Șor au spus că acesta nu se poate prezenta la ședință, fără însă a specifica motivul.

Domnul Ilan Șor a fost citat legal ieri pentru a se prezenta în ședința de judecată de astăzi. Prin intermediul avocaților este în imposibilitate de a se prezenta la ședința de astăzi. Noi am să verificăm temeinicia neprezentării martorului și dacă la ședința următoare nu va fi prezent, partea acuzării aducerea silită a martorului”, afirmă procurorul Eugen Rurac.

Deși este martor al acuzări, Ilan Șor este așteptat și de avocații lui Chiril Lucinschi. Astfel, atât apărarea cât și fostul deputat consideră că Șor ar putea confirma nevinovăția acestuia.

„L-am așteptat cu nerăbdare nu că de bucurie sau ceva, dar am vrut să clarificăm unele întrebări. Dacă cunoașteți învinuirea, învinuirea este făcută așa că adică Ilan Șor a furat, dar Chiril Lucinschi o spălat banii”, menționează avocatuș Gheorghe Ulianovschi.

Ce poate să spună, poate să spună adevărul. Adică eu sper cel puțin și cu asta eu cred că toate povestea asta trebuie să se termine. Un adevăr foarte simplu. Omul a avut datorii pe care a trebuit să o achite și a făcut acest lucru”, susține Chiril Lucinschi, ex-deputat.

Avocatul lui Ilan Șor a refuzat să comenteze motivul neprezentării primarului de Orhei. Ilan Șor este ultimul martor din partea acuzării. Anterior primarul de Orhei a fost deja condamnat la 7 ani și 6 luni de pușcărie, în dosarul fraudelor de la BEM. Deși prima instanță a pronunțat sentința la sfârșitul lunii Iunie, Curtea de Apel încă nu a purces la examinarea dosarului, fără a anunța vreun motiv. Chiril Lucinschii a fost reținut la sfârșitul lunii mai, fiind acuzat de spălare de bani și fals în declarația de avere. În prezent fostul deputat se află în arest la domiciliu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram