În ziua de 13 noiembrie curent, poliţiştii sectorului Centru au fost alertaţi că un bărbat a fost incendiat pe strada Dumbravei, iar apoi a fost transportat la spital în stare gravă. Ulterior, bărbatul în vârstă de 49 ani a decedat în Secţia traume termice a Spitalului de urgenţă. La faţa locului a intervenit imediat grupa operativă, care a constatat circumstanţele tragediei.

Conform informaţiilor preliminare, bărbatul s-ar fi certat cu un individ, care l-a stropit cu un lichid inflamabil şi l-ar fi incendiat, ulterior fugind într-o direcţie necunoscută.

În urma acţiunilor speciale de investigaţii desfăşurate, poliţiştii au reuşit identificarea şi reţinerea lui, care s-a dovedit a fi în vârstă de 37 ani. Acesta a fost escortat la Inspectorat, unde şi-ar fi recunoscut vinovăţia. Potrivit lui, conflictul s-ar fi iscat în urma consumului de alcool. Prin urmare, poliţiştii şi procurorii urmează să stabilească şi alte circumstanţe ale cazului, întrucât se mai aflau câteva persoane la faţa locului, care ar fi participat la conflict.

Conform probelor acumulate de către poliţişti, individul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore şi este cercetat penal pentru vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii. El riscă o pedeapsă cu privare de libertate pe un termen de la 12 ani până la 15 ani.