/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Elevii merg la ore chiar dacă afară sunt -50 de grade. Se întâmplă în cel mai friguros loc de pe Glob

missing
24 noiembrie 2017, ora 07:04

Autoritățile au declarat, pentru presa locală, că orele pentru elevii claselor 1-5 sunt anulate doar dacă afară temperatura scade sub minus 52 de grade Celsius.

Temperatura medie în luna noiembrie în Oymyakon este minus 35 de grade. Cea mai friguroasă lună de noiembrie a fost înregistrată în 1960 – atunci temperatura a scăzut la minus 58,5 grade.

Mica localitate este cunoscută drept cel mai friguros punct locuit de pe planetă. Aici, temperatura medie în luna ianuarie este de minus 50 de grade Celsius.

Oymyakon este cunoscut sub numele de “Polul Frigului”, cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată fiind de minus 71,2 grade Celsius. Această temperatură este inscripționată pe monumentul de la intrarea în localitate.

În mod ironic, numele localităţii se traduce prin “Apa care nu îngheaţă”. Localitatea, care are o populaţie de 500 de oameni, se numeşte astfel deoarece este situată lângă o apă termală, la care se adăpau turmele de reni.

În sat nu se poate cultiva nimic, astfel că locuitorii se hrănesc cu carne de ren şi cal, peşte crud îngheţat şi supă de carne. Există un singur magazin şi o şcoală.

Satul este situat la 750 de metri deasupra nivelului mării, astfel că durata unei zile poate varia de la trei ore în decembrie la 21 de ore pe timpul verii.

Cel mai apropiat oraş este Yaktusk, capitala regiunii Sakha din Rusia. Oraşul are o populaţie de 300.000 de locuitori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram