Un tânăr moldovean, care transporta trei colete cu țigări de contrabandă,a fost prins în flagrant delict de Poliția de Frontieră. Incidentul a avut loc în seara zilei de joi, 23 noiembrie, la ieșirea din satul Șireuți.

Angajații poliției de Frontieră au observat un bărbat care se deplasa spre râul Prut, transportând trei colete voluminoase. După ce au monitorizat o perioadă acțiunile bărbatului, ulterior polițiștii de frontieră au intervenit și l-au reținut în flagrant. Deși a încercat să fugă, abandonând coletele, acesta a fost prins nu departe de locul infracțiunii.

Din cercetările primare s-a stabilit că bărbatul este locuitor al or. Lipcani, r-nul Briceni, în vârstă de 29 de ani. În cadrul audierilor, acesta a recunoscut intențiile sale de a transmite un lot de țigări unor necunoscuți din România.

În cele trei colete s-au depistat 2 500 de pachete de țigări, marca Ritm. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată și depozitată la sediul SPF ”Lipcani”, până la elucidarea circumstanțelor.

La ora actuală, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD documentează cazul sub toate aspectele legale, ca la final să fie luată măsura de sancționare a persoanei pentru fapta comisă.