Roșiile moldovenești sunt tot mai puține la piețele din Capitală și pot fi cumpărate cu 15 – 18 lei kilogramul. Prețul a rămas același de acum două săptămâni. La majoritatea tarabelor se vând roșii de import, prețul cărora pornește de la 35 de lei kilogramul. Prețul castraveților, atât al celor moldovenești, cât și de import, este de 35 de lei kilogramul, la fel ca și acum două săptămâni, transmite IPN.

Prețul ardeilor autohtoni este de 25 de lei kilogramul, faţă de 20 de lei cât era două săptămâni în urmă, iar al celor de import este de 55 de lei. Gogoșarii pornesc de la 40 de lei/kg, faţă de 35 cât era acum două săptămâni. Cartofii, ceapa, morcovul sau sfecla roșie – toate pot fi cumpărate cu 5 lei/kg, cu un leu mai puțin faţă de acum două săptămâni. Varza se vinde cu 3 – 4 lei kilogramul, în timp ce acum două săptămâni se vindea cu 4 – 5 lei/kg.

Legătura de ceapă verde şi de mărar costă între 2,5 şi 3 lei faţă de 3 – 4 lei acum două săptămâni. Pentru un kilogram de bostan, cumpărătorii vor scoate din buzunare 5 lei, faţă de 7 lei două săptămâni în urmă. Dovleceii și vânăta costă 30 de lei kilogramul, cu 10 lei mai mult faţă de acum două săptămâni.

Brânza de oi costă la piață 80 – 85 de lei/kg, același preț de acum două săptămâni. Cașul de vaci și smântâna, la fel, au rămas la prețul vechi, de 35 de lei kilogramul. Carnea de porc, dar și cea de vită pornește de la 65 de lei kilogramul, faţă de 70 acum două săptămâni. Zece ouă pot fi cumpărate cu 17 lei, în timp două săptămâni în urmă erau la prețul de 19 – 20 de lei.

Pentru un kilogram de crap va trebui să scoatem din buzunare 45 de lei, faţă de 55 acum două săptămâni, iar pentru un kilogram de caras – de la 33 de lei în sus, ca și două săptămâni în urmă. Un kilogram de raci pornește de la 120 – 180 de lei, faţă de 250 de lei acum două săptămâni.

Strugurii se vând în medie cu 12 lei. Prețul unui kilogram de mere pornește de la 7-8 lei, ca și două săptămâni în urmă. Curticelele se vând cu 22-35 de lei kilogramul și mai mult.