/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Autoritățile din Găgăuzia promit să plătească câte 20 mii lei pentru un nou loc de muncă în industria prelucrătoare

26 noiembrie 2017, ora 13:30

Potrivit agenției INFOTAG, ea a spus că proiectul a fost deja transmis spre aprobare către Adunarea Populară a autonomiei. Ea a menţionat că o altă inovație este elaborarea unui proiect de lege privind subvenționarea agriculturii: „Începând cu anul viitor, vom putea acorda întreprinderilor noastre asistenţă din bugetul regional”.

Șeful Direcţiei complexului agroindustrial al Găgăuziei, Alexandr Chendighelean, a spus că, în 2017, volumul produsului brut în sectorul agricol al Găgăuziei s-a ridicat la 1,377 mlrd. de lei, iar recolta culturilor de câmp din prima și a doua grupă a depășit 204 de mii de tone.

Potrivit datelor Direcţiei, în autonomie în acest sezon au fost recoltate 147 mii tone de cereale din prima grupă.

„Avem indicatori buni şi la recolta de porumb, floarea-soarelui, rapiță. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, volumul fructelor cultivate în Găgăuzia a fost de numai 5,8 mii de tone. În același timp, la alte culturi din autonomie, indicatori sunt mai mari decât media pe republică”, a comunicat Chendighelean. Potrivit lui, în Găgăuzia se aplică noi tehnologii în agricultură.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram