Capitalul social al SA „MoldFarm” se propune să fie majorat cu un milion de lei din contul mijloacelor financiare alocate din bugetul de stat. O prevedere în acest sens se conține într-un proiect de hotărâre, propus de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale spre consultări publice, transmite IPN.

În SA „MoldFarm” statul va deține 100% de acțiuni. Întreprinderea a fost creată acum un an, aceasta fiind responsabilă de achiziționarea, importul, păstrarea, depozitarea şi comercializarea medicamentelor, a produselor farmaceutice şi a dispozitivelor medicale, inclusiv a remediilor psihotrope, a articolelor de parfumerie şi cosmetică, precum şi a celor de tehnică şi optică medicală.

În nota informativă a proiectului se menţionează că pe parcursul anului 2017, ministerul a asigurat toate procedurile legate de crearea, înregistrarea de stat și emisiunea inițială de acțiuni pentru societatea nou-creată. Însă, pentru a lansa activitățile economice propriu-zise se impune acoperirea unor cheltuieli legate de dotarea tehnico-materială suficientă, angajarea personalului etc. Autorii proiectului mai menţionează că majorarea capitalului social propusă va da posibilitate SA „MoldFarm” să înceapă activitățile economice pentru care a fost creată.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!