/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Femeile din Moldova primesc salarii mai mici decât bărbații. De ce și cum poate fi soluționată problema?

26 noiembrie 2017, ora 08:40

Diferențele în salarii se explică prin faptul că femeile se angajează în sfere de activitate unde remunerarea este mică. O altă cauză este că ele nu știu să negocieze și acceptă mai ușor un serviciu prost plătit și, deseori, se întâmplă ca femeile să fie de acord să muncească la negru.

Pe lângă munca mai prost plătită pe care o acceptă, femeile își pun pe umeri și o mai mare responsabilitate pentru treburile casnice, la care se mai adaugă și grija față de copii.

La fel, faptul că au responsabilități mai multe acasă, unele femei nu pot să-și asume obligații mai mari la serviciu sau să rămână peste program, când este nevoie, ceea ce le împiedică să avanseze în carieră și, respectiv, să obțină un post mai bine plătit.

Care sunt domeniile în care discrepanța salarială este semnificativă și care sunt soluțiile propuse de specialiști, aflați în noul episod al emisiunii „Împărțit la doi”.

Vă reamintim că, începând cu luna aprilie, CJI realizează ciclul de emisiuni „Împărțit la doi”, prin intermediul căruia își propune să aducă în atenția publicului larg multiple aspecte ale problematicii de gen și să prezinte modele pozitive de implicare a femeilor și bărbaților în diverse sfere ale vieții. Toate emisiunile realizate până acum pot fi  găsite pe portalul CJI, www.moldova-azi.md, la rubrica Emisiuni.

Emisiunile „Împărțit la doi” sunt realizate în cadrul Campaniei „Presa echilibrează genul!” implementată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram