/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Filip, despre declarația lui Dodon privind Summitul Parteneriatului Estic: Din Rusia probabil s-a văzut diferit

missing
27 noiembrie 2017, ora 15:55

„Domnul Dodon se află în ultima perioadă mai mult în deplasări în Rusia și este posibil ca de acolo Summit-ul Parteneriatului Estic să se fi văzut total diferit. Sau poate tocmai succesul acestui eveniment l-a făcut să se simtă obligat să facă declarații manipulatoare, pentru a-i reduce impactul pozitiv”, a scris Filip pe facebook.

Totodată, premierul afirmă că dacă Președintele și-ar dori cu adevărat să facă ceva bun pentru Republica Moldova, „ar trebui mai întâi să se oprească din denigrarea propriei ṭări, să renunțe la încercările disperate de a crea un conflict artificial între Republica Moldova și partenerii săi, fie că vorbim de UE, SUA, Federația Rusă sau alți parteneri”. Filip mai susține că cariera politică a lui Dodon se sprijină strict pe geopolitică, însă, viitorul Republicii Moldova se bazează pe proiectul nostru european de modernizare, susṭinut de majoritatea cetățenilor.

Amintim că potrivit șefului statului, guvernările pro-europene au promovat o geopolitică a iluziilor: „Evenimentele din ultima perioadă, inclusiv al cincilea Summit al Parteneriatului Estic, au scos încă o dată în evidență faptul că Moldova este departe de UE, că la Bruxelles este conștientizată esența guvernării ce conduce țara la moment și că RM nu are nicio șansă de a adera la UE”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram