/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Moldovenii care planifică să lucreze în Rusia, pot beneficia de consultații gratuite de la un grup de juriști

missing
27 noiembrie 2017, ora 13:00

„Cunoaștem cu toții în ce situație complicată se pomenesc cetățenii Republicii Moldova când părăsesc teritoriul țării. Venind într-o țară străină, de regulă ei nu cunosc legislația și se pomenesc în mâinile escrocilor, încălcând legislația migrațională. Ca urmare, aceștia primesc amenzi uriașe, li se interzice să intre în țară pe un termen de cinci ani și mai mult etc”, a spus Irina Smirnova.

Denumirea proiectului vine de la numărul legii 90180, care se aplică pe teritoriul Federației Ruse din ianuarie 2014. Potrivit acestei legi, un cetățean străin, fără viză, are dreptul să se afle pe teritoriul Federației Ruse pe parcursul a 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile. Pentru o ședere mai lungă, persoana trebuie să obțină patentă de muncă sau viză de lungă ședere, atunci când merg la studii, de exemplu.

Toți cei care au neclarități legate de migrația în scopuri de muncă și angajarea oficială pe teritoriul Federației Ruse pot solicita consultații gratuite pe adresa: mun. Chișinău, bd. Traian, 22.

Fondatorul Proiectului este conducătorul Organizației Obștești Regionale, Alexandr Kalinin. Timp de o lună, de când este lansată inițiativa, 200 de oameni au solicitat consultații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram