/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Peste 4000 de vaccinuri pentru prevenirea cancerului de col uterin au ajuns la Chișinău. Este destinat fetelor de 10 ani

missing
27 noiembrie 2017, ora 13:16

Vaccinul GARDASIL este planificat pentru fetițele de 10 ani (a.n. 2007) – prima doză. În scopul prevenirii apariției bolilor provocate de HPV, sunt disponibile vaccinuri anti-HPV pentru tipurile frecvent răspândite și periculoase. Vaccinul oferă protecție maximă împotriva tulpinilor de HPV la care persoana a fost vaccinată și nu a fost expusă infectării în trecut”, se arată în comunicatul instituției.

Până la etapa actuală sunt identificate peste 200 tipuri de HPV. Agenția Internațională pentru Studii în domeniul Cancerului (IARC) distinge 12 tipuri de HPV cu risc înalt oncogen. Ca tulpini deosebit de periculoase sunt catalogate tulpinile HPV 16, HPV 18 și cele mai frecvente tulpini cu risc oncogen scăzut – HPV 6 și HPV 11.

Lucrătorii medicali din instituțiile medico-sanitare publice și private urmează a fi instruiți la capitolul implementării vaccinării anti-HPV.

Organizația Mondială a Sanatății (OMS) pledează pentru sporirea gradului de responsabilitate și obligativitate a cetățenilor, în procesul de vaccinare a populaţiei, or, profilaxia este cea mai sigură metodă de combatere a bolilor infecțioase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram