Partidul Socialiștilor anunță că reuniunea grupului de prietenie interparlamentar „Moldova-Rusia” va avea loc. Într-un comunicat de presă aceștia declară că vor depune toate eforturile pentru a dezvolta cu succes relațiile moldo-ruse și și-au exprimat „indignarea față de încercarea majorității parlamentare de a bloca activitatea Grupului de prietenie interparlamentar „Moldova-Rusia””.

PSRM aceștia declară că reuniunea Grupului de prietenie interparlamentar “Moldova-Rusia” „va avea loc în pofida opoziției oponenților de apropiere a statelor noastre, atât în interiorul țării, cât și în afara ei”. Explicând că la reuniune vor participa deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor.

Partidul Democrat și sateliții săi au arătat încă odată atitudinea ostilă față de Federația Rusă, principalul partener strategic al Republicii Moldova. La sfârșitul săptămânii trecute, Biroul Permanent al Parlamentului, sub presiunea majorității antipopulare, a decis să nu participe la ședința Grupului de prietenie moldo-rus, programată pentru perioada 11-13 decembrie la Moscova”, se arată în comunicatul fracțiunii PSRM.

În același comunicat se arată că la reuniunea grupului de prietenie interparlamentar „Moldova-Rusia” au fost invitați să participe, pentru prima dată, deputații Adunării Populare a Găgăuziei și ai consiliului cuprem al Transnistriei.

Amintim că biroul Permanent al Parlamentului a respins propunerea deputaților PSRM care au solicitat participarea fracțiunii socialiștilor la şedinţa grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia, din perioada 10-13 decembrie. Decizia a fost luată la ședința din 22 noiembrie curent a Biroului Permanent al Parlamentului Republicii Moldova și a fost respinsă cu majoritatea voturilor.