/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Dodon vrea parteneriat cu Rusia: „Șansele de integrare ale Moldovei în UE sunt zero”

missing
27 noiembrie 2017, ora 17:29

Summitul Parteneriatului Estic a confirmat caracterul iluzoriu al integrării europene. Șansele Moldovei de a se integra în UE sunt aproape egale cu zero pentru următoarele decenii”, menționează președintele într-o declarație oficială.

Igor Dodon acuză guvernarea pro-europeană că a distrus relațiile strategice cu Rusia, generând conflicte artificiale și scandaluri.

Revenirea la parteneriatul strategic real cu Rusia este o necesitate dictată de moment, acest lucru îl conștientizează oamenii și trebuie să îl conștientizeze și cei care la moment controlează Parlamentul și Guvernul”, mai scrie Igor Dodon.

Reacția președintelui este una dezamăgitoare și populistă. Domnul Dodon se află în ultima perioadă mai mult în deplasări în Rusia și este posibil ca de acolo Summit-ul Parteneriatului Estic să se fi văzut total diferit. (…) Dacă Președintele și-ar dori cu adevărat să facă ceva bun pentru Moldova, ar trebui mai întâi să se oprească din denigrarea propriei ṭări, să renunțe la încercările disperate de a crea un conflict artificial între Moldova și partenerii săi, fie că vorbim de Uniunea Europeană, SUA, Federația Rusă sau alți parteneri”, a scris pe pagina sa de facebook premierul.

După cea de-a cincea reuniune a Parteneriatului Estic, care a avut loc la Bruxelles, premierul Pavel Filip a spus că aspirațiile europene ale Republicii Moldova au fost recunoscute prin declarația comună adoptată. În cadrul unei conferințe de presă, atât președintele Consiliului European, Donald Tusk, cât și cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, au menționat că nu sunt pe deplin mulțumiți de rezultatele reuniunii. Liderii europeni au spus că nu s-a discutat nimic despre perspectivele europene ale Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei, menționând că acum este timpul ca acordurile încheiate cu Uniunea Europeană să fie puse în aplicare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram