/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Vrea să învingă boala care a țintuit-o în scaunul cu rotile. Are nevoie de 35.000 de euro – o sumă ca un „verdict”

27 noiembrie 2017, ora 17:18

La numai 14 ani, Tatiana Bezerdic a fost diagnosticată cu o maladie extrem de gravă, numită în popor „picior de elefant”. Deși, pe parcursul anilor a suportat zeci de intervenții chirurgicale, acestea nu au ajutat-o. Boala avansa, iar în cele din urmă piciorul stâng i-a fost amputat. Acum, piciorul îi crește încontinuu în volum, provocându-i răni.

De zece ani de zile s-au deschis niște răni, care practic în fiecare zi se elimină câte un litru de lichid pe zi. Sunt niște dureri, care eu, practic, noaptea stau mai mult pe șezute, decât dorm”, explică Bezerdic.

Din cauza rănilor, Tatiana este nevoită să facă de două ori pe zi pansament. Aceasta necesită cheltuieli mari dacă le raportăm la pensia de invaliditate de numai 1500 de lei pe care o primește.

Bontul a crescut acum până la un 1.60 în diametru. El este foarte greu. De două ori pe zi noi facem pansament, deci sunt niște cheltuieli”, spune Tatiana.

A fost profesoară de clasele primare timp 16 ani. Când nu a mai putut merge în fața copiilor, a început să confecționeze diferite articole hand-made. Pune mult suflet și dragoste în fiecare din ele. Își vinde marfa la diferite expoziții sau pe internet. Acum, în pragul sărbătorilor de iarnă, confecționează brăduți și „botoșei” pentru bebeluși.

Confecționez așa niște botoșei, pe care i-am numit Moși Crăciunei. Are năsuc, ochișori, chiar și o căciuliță. Acesta este un brăduț în stil Etno. Piciorușele sunt încălțate în opincuțe. Nu mai simt nici durere, nici nimic atunci când confecționez așa ceva”, ne povestește Tatiana Bezerdiuc.

A reușit să depășească această perioadă cruntă a vieții, datorită soțului care îi este mereu alături.

În toate mă ajută soțul. Mulțumesc Domnului și zi și noapte, îmi dă putere, îmi dă curajul de a merge mai departe”, afirmă Tatiana.

Soțul este mereu lângă ea și o ajută.

Dimineață, când ne trezim, ne ducem la baie, apoi facem pansamentul. Pe două ore în lucru de bază nimeni nu te angajează, dare eu trebuie să fiu acasă. Că dacă încui poarta nu are cine o deschide, nu are cine să intre”, povestește soțul, Efim Bezerdiuc.

Alături îi sunt și copiii. Acum, trei ani locuia la bloc, între patru pereți. Copii, și-au vândut apartamentele și i-a procurat o căsuță la sol cu tot de ce are nevoie.

Locuiam la bloc, era etajul doi și practic nu ieșeam afară. Aici este ca un colțișor de rai, este umbră, este bine, mă simt împlinită”, spune Tatiana.

În luna decembrie, femeia este așteptată de o echipă de medici peste hotare, care urmează să îi îndepărteze lichidul care s-a acumulat în bont. Dar pentru aceasta are nevoie de o sumă pe care crede că niciodată nu o va putea aduna singură.

Este un tratament foarte scump, care costă până la 35 de mii de euro. Eu în viața mea niciodată nu am cerut de la nimeni nimic, adică eu totul singurică cu mâinile mele, dar suma e prea mare”, ne mărturisește femeia.

Cei care vor să o ajute pe Tatiana Bezerdic să colecteze suma necesară, pot accesa site-ul caritate.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram