Conducerea Autorității Aeronautice Civile a avut o întrevedere cu rudele membrilor echipajului An 26-100, decedați în urma accidentului aeronautic din Coasta de Fildeș. În cadrul discuției, reprezentanții AAC au informat despre evoluția anchetei de investigare a cauzelor producerii accidentului, realizată de către autoritățile din Coasta de Fildeș.

Potrivit vicedirectorul AAC, un prim raport pe accident va fi întocmit după ce vor fi finalizate descifrările de pe cutiile negre. El a mai spus că la definitivarea raportului vor participa cu asistență și experții Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, care vor pleca din nou la fața locului.

Cutiile negre ale aeronavei AN 26-100, preluate în urma accidentului aeronautic din 14 octombrie 2017, au fost expediate de către autoritățile din Coasta de Fildeș la Kiev pentru descifrare.

Reamintim că, accidentul aviatic în care au murit cei patru cetățeni moldoveni a survenit în dimineața zilei 14 octombrie, aproximativ la ora 8:45, după o tentativă eșuată de aterizare a aeronavei pe aeroportul de la Abidjan, cauzată de condițiile meteo nefavorabile. Aeronava a căzut în apă în timp ce se pregătea să aterizeze, venind din capitala țării vecine, Burkina Faso.

Avionul de tip cargo efectua zboruri pentru armata franceză și avea la bordul său zece persoane, dintre care şase cetățeni ai Republicii Moldova și patru cetățeni ai Republicii Franceze.

Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile au declarat anterior că aeronava se afla într-o stare tehnică bună, iar membrii echipajului aveau o experiența mare de zbor. Conform autorităților ivoriene, în momentul producerii accidentului, în aria adiacentă zonei de aterizare aveau loc fenomene meteorologice severe, furtună cu descărcări electrice.