Au devenit cunoscuți laureații Campionatului italian de fotbal și echipa anului în Italia în cadrul galei de la Milano. Portarul echipei „Juventus Torino” a fost desemnat cel mai bun jucător din campionatul Italiei în sezonul 2016-2017.

Gianluigi Buffon a fost desemnat cel mai bun jucător din Seria A pentru sezonul 2016-2017. Buffon figureaza și în echipa anului, unde a fost desemnat și ca cel mai bun portar din sezonul trecut.

Altături de legenda italiană, în echipa anului mai fac parte jucatori precum Bonnuci, Koulibaly, Dani Aleves, Alex Sandro, Nainggolan, Pjanic, Hamsik, Mertens, Dybala și Higuain.

Titlul pentru cel mai bun antrenor i-a fost acordat lui Maurizio Sarri, tehnicianul lui Napoli i-a luat fața lui Massimilliano Allegri antrenor la Juventus, care a fost câștigătorul ultimelor 2 ediții.

La capitolul „Echipe”, „Juventus Torino” a fost desemnată echipa anului în sezonul fotbalistic 2016-2017, an în care și-a trecut în palmares cel de-al 6-lea titlu consecutiv de campioană națională.

Repoter: Adrian Sîrbu