/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Ambasadorul moldovean la Moscova, convocat la Ministerul rus de Externe, după ce doi jurnaliști nu au fost lăsați să intre în Moldova

missing
29 noiembrie 2017, ora 17:17

„Aceste acțiuni neprietenoase nu numai că contrazic spiritul și litera Tratatului de prietenie și cooperare între Federația Rusă și Republica Moldova, ci contravin intereselor fundamentale ale țărilor și popoarelor noastre. Aceste acțiuni ne fac să ne îndoim de sinceritatea asigurărilor declarate de oficialii moldoveni despre disponibilitatea de a construi relații constructive cu Federația Rusă”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe din Rusia.

Autoritățile ruse așteaptă de la Chișinău măsuri de contracarare a acestor acțiuni, responsabilitatea cărora îi revin Republicii Moldova.

Menționăm că ieri, 28 noiembrie, doi jurnaliști din Rusia au fost reținuți pe Aeroportul Chișinău în timpul controlului pașapoartelor. Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a declarat că Safronov și Samoletov „nu au specificat scopul vizitei în Republica Moldova”. „Ei au declarat că au venit într-o vizită privată, dar nu au putut confirma acest lucru. Ulterior, intențiile lor reale au fost divulgate. Cei doi se vor întoarce în Rusia cu următorul zbor”, a declarat serviciul de presă. Nu este prima dată când autoritățile de la Chișinău nu au permis reprezentaților mass-mediei rusești să intre în Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram