/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Câteva mii de euro pentru arhitecți și designeri. Concurs de proiecte de iluminare a momentelor din Chișinău

missing
29 noiembrie 2017, ora 15:20

Competiția oferă tuturor participanților posibilitatea să-şi demonstreze măiestria de a pune în lumină unul dintre monumentele valoroase ale oraşului. Pentru aceasta ei vor trebui să prezinte conceptul grafic de iluminare a obiectivului ales în formatul proiectului.

Ion Ștefăniță, directorul general al Agenției, spune că vor fi selectate trei cele mai bune proiecte. Bugetul nu trebuie să depășească 400 de mii de euro pentru un proiect. „Până a fi iluminate, fațadele clădirilor selectate vor fi restaurate. Încercăm să dezvoltăm turismul nocturn, zonele turistice și centrul istoric al orașului Chișinău”, a declarat Ion Ștefăniță.

Alain Guilhot, cel care a pus în lumină turnul Eiffel și alte peste trei mii de obiecte, va reveni la Chişinău pentru a participa la desemnarea și premierea câștigătorilor. Renumitul arhitect va sta în fruntea juriului moldo-francez care va evalua proiectele participanților. Pentru cei trei câștigători, organizatorii au pregătit premii de 2500, 1500 și respectiv 1000 de euro. Pe lângă resursele financiare, premianții vor putea să se mândrească și de materializarea proiectului lor.

Astfel, alături de Comitetul Național Olimpic și Sportiv, Muzeul Național de Artă, dar şi alte clădiri a căror faţadă se laudă pe timp de noapte cu umbre şi nuanţe deosebite, în anul viitor vor mai apărea trei locații cu iluminare specială. Care vor fi acestea vom afla în luna martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram