La intrarea pe holul unde este biroul primarului general a fost instalat un post de pază. Silvia Radu a declarat pentru TV8 că a luat această decizie după ce zilele trecute au existat câteva probleme tehnice cu camerele de supraveghere, asta deși liberalul Valeriu Munteanu susține că paza a fost instalată „cu însărcinarea clară să nu treacă nimeni prin zonă, spre a-i tulbura liniștea uzurpatoare a doamnei”.

„Am instalat acest post pentru a avea control referitor la cei care intră în Primărie, cu atât mai mult că astăzi am zile de primire cu locuitorii Chișinăului. E un lucru absolut normal”, a declarat Silvia Radu.

Primarul general a menționat că acest post de pază nu implică cheltuieli suplimentare. „Deprinsă cu exuberanța și cu cheltuirea fără noimă a banilor, pentru doamna „șefă” nu contează că acest nou post de pază, va scoate din bugetul municipal peste 32 de mii de lei lunar. Oare la ce i-ar servi doamnei atâtea măsuri de precauție, de cine se ascunde?”, a scris însă Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Silvia Radu susține că a descoperit că la Primărie sunt persoane care deși nu au nicio atribuție au chei de acces în instituție: „Trebuie să revedem sistemul de acces și evidența celor care vin. E ceva normal pentru o gestiune mai eficientă”.

Primarul interimar general a refuzat să comenteze declarațiile lui Munteanu, menționând că acestea sunt declarații politice.