/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Summitul de pace ar putea fi sabotat

PSRM, indignați că jurnaliștii ruși nu au fost lăsați să intre în Moldova. Vor iniția o anchetă parlamentară

missing
29 noiembrie 2017, ora 09:58

„Întâlnirea de creație cu Alexei Samoletov nu are nimic de-a face cu „propaganda rusă”, care sperie regimul de la guvernare din Moldova – regizorul este departe de politică. La Chișinău trebuia să aibă loc un dialog profesional al jurnaliștilor și al regizorilor de film documentar cu tema „Cosmosul și filmul: viața cu regulile sale”. PSRM consideră deportarea jurnaliștilor de televiziune din Rusia drept un alt act ostil împotriva partenerului nostru strategic, Federația Rusă, cât și împotriva întregului popor moldovenesc. Prin încercarea de a crea discordie între popoarele noastre frățești, regimul Plahotniuc încearcă să mulțumească donatorilor occidentali și să-și întărească puterea criminală”, se menționează într-un comunicat de presă al partidului.

PSRM intenționează să inițieze o anchetă parlamentară asupra tuturor cazurilor de deportări ilegale ale cetățenilor Federației Ruse în ultimele luni.

Menționăm că ieri, 28 noiembrie, doi jurnaliști din Rusia au fost reținuți pe Aeroportul Chișinău în timpul controlului pașapoartelor. Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a declarat că Safronov și Samoletov „nu au specificat scopul vizitei în Republica Moldova”. „Ei au declarat că au venit într-o vizită privată, dar nu au putut confirma acest lucru. Ulterior, intențiile lor reale au fost divulgate. Cei doi se vor întoarce în Rusia cu următorul zbor”, a declarat serviciul de presă.

Nu este prima dată când autoritățile de la Chișinău nu au permis reprezentaților mass-mediei rusești să intre în Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram