Partidul Socialiștilor își exprimă indignarea după ce poliția de frontieră, din cadrului Aeroportului Chișinău, nu a permis intrarea în Moldova a doi jurnaliștii din Rusia. Socialiștii consideră că aceasta este o provocare absurdă a autorităților moldovenești, care i-au deportat nejustificat pe jurnaliști.

„Întâlnirea de creație cu Alexei Samoletov nu are nimic de-a face cu „propaganda rusă”, care sperie regimul de la guvernare din Moldova – regizorul este departe de politică. La Chișinău trebuia să aibă loc un dialog profesional al jurnaliștilor și al regizorilor de film documentar cu tema „Cosmosul și filmul: viața cu regulile sale”. PSRM consideră deportarea jurnaliștilor de televiziune din Rusia drept un alt act ostil împotriva partenerului nostru strategic, Federația Rusă, cât și împotriva întregului popor moldovenesc. Prin încercarea de a crea discordie între popoarele noastre frățești, regimul Plahotniuc încearcă să mulțumească donatorilor occidentali și să-și întărească puterea criminală”, se menționează într-un comunicat de presă al partidului.

PSRM intenționează să inițieze o anchetă parlamentară asupra tuturor cazurilor de deportări ilegale ale cetățenilor Federației Ruse în ultimele luni.

Menționăm că ieri, 28 noiembrie, doi jurnaliști din Rusia au fost reținuți pe Aeroportul Chișinău în timpul controlului pașapoartelor. Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a declarat că Safronov și Samoletov „nu au specificat scopul vizitei în Republica Moldova”. „Ei au declarat că au venit într-o vizită privată, dar nu au putut confirma acest lucru. Ulterior, intențiile lor reale au fost divulgate. Cei doi se vor întoarce în Rusia cu următorul zbor”, a declarat serviciul de presă.

Nu este prima dată când autoritățile de la Chișinău nu au permis reprezentaților mass-mediei rusești să intre în Moldova.