Luat de poliție direct din dormitor. Liderul unei grupări internaționale, zis „Lică”, specializată în traficul de droguri a fost reținut, împreună cu alți 3 membri ai acesteia. Potrivit procurorilor, indivizii cumpărau cantități mari de hașiș din Spania pe care le transportau în Federația Rusă, tranzitând Republica Moldova.

Gruparea criminală a intrat în vizorul procurorilor anul trecut, iar săptămâna trecută membrii acesteia au fost prinși în flagrant. În timpul perchezițiilor, asupra lor au fost depistate 30 de kilograme de Hașiș. Liderul organizației criminale a fost încătușat în Ucraina, fiind ridicat de poliție chiar din pat.

„La 10 noiembrie 2017, doi membri ai grupului criminal organizat, în special un organizator și un curier. La indicația liderului grupării, s-au deplasat în Spania de unde au procurat substanța narcotică Hașișul. L-au depozitat în rezervorul automobilului de model Audi. Cu care s-au pornit spre republica Moldova”, a declarat Nicolae Dumbrăveanu, procuror PCCOCS.

Alți trei membri ai grupării, care se ocupau nemijlocit de comercializarea drogurilor, au fost reținuți în Federația Rusă. Oamenii legii spun că anihilarea grupării a fost complicată datorită măsurilor sporite de securitate aplicate de capii organizației.

„Aceștia foloseau mijloace de comunicații speciale, camuflau foarte bine activitatea criminală.07:07-07:13 Și plus la aceasta, liderii schimbau des schimbau curierii”, susține Gheorghe Ciugureanu, ofițer principal INI.

Acum toți suspecții sunt arestați pentru 30 de zile. Dacă vor fi recunoscuți vinovați aceștia vor fi trași la răspunde pe două capete de acuzare. Pentru punerea în circulație a drogurilor ei riscă de la 7 la 15 ani de pușcărie și până la 7 ani pentru contrabandă de droguri.

Reporter: Sergiu Niculiță
Imagini: Vlad Coroban