Președintele Platformei DA, Andrei Năstase salută și susține demersul societății civile de a iniția un Referendum legislativ pentru anularea sistemului electoral mixt.

„PPDA consideră referendumul drept un mijloc constituțional de manifestare directă a democrației, la care apelează și va apela cu încredere atunci când interesele țării și ale oamenilor o cer. Considerăm binevenită inițiativa de a pune presiune pe guvernarea antipopulară și coruptă, inclusiv prin intermediul referendumului legislativ cu efecte juridice imediate”, a declarat Andrei Năstase.

Platforma DA îndeamnă oamenii să-și exercite drepturile cetățenești, prin implicarea directă în acest exercițiu democratic de consolidare și apărare a democrației și a statului de drept.

„Având în vedere tentativele presei oligarhice și a binomului Plahotniuc-Dodon de a discredita prin orice mijloace inițiativa societății civile privind demararea unui referendum legislativ de abrogare a sistemului mixt antipopular, îndemnăm toate forțele politice responsabile să evite să-și aroge drepturi și calități în acest proces civic pentru a nu-i atribui niciun fel de conotație partinică”, a mai adăugat Năstase.

Menționăm că, pentru a anula sistemul de vot mixt, reprezentanții mai multor ONG-uri propun inițierea unui referendum legislativ.