/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Consiliul Europei a aprobat lista neagră a UE cu 17 paradisuri fiscale. Țările care au fost incluse

missing
06 decembrie 2017, ora 11:10

Același document prezintă lista jurisdicțiilor unde s-a depistat impozitarea imperfectă și care s-au angajat să modifice sau să elimine regimurile identificate până în 2018: Andorra, Armenia, Aruba, Belize, Botswana, Cabo Verde, Cook Islands, Curacao, Fiji, Hong Kong SAR, Jordan, Liechtenstein, Maldive, Mauritius, Morocco, Saint Vincent și Grenadines, San Marino, Seychelles, Switzerland, Taiwan, Thailand, Turcia, Uruguay și Vietnam.

Într-un comunicat al instituției se arată că scopul acestui document este promovarea bunei guvernări la nivel mondial, pentru a maximiza eforturile de prevenire a fraudei fiscale și a evaziunii fiscale. Inițiativa face parte din strategia externă a Consiliului în materie de impozitare, prezentând concluziile din noiembrie 2016 care au solicitat stabilirea unei liste până la sfârșitul anului 2017.

„Această inițiativă își demonstrează deja valoarea, deoarece numeroase țări au lucrat pentru a respecta termenul limită pentru a-și asuma angajamente pe baza criteriilor noastre”, a declarat Toomas Tõniste, ministrul finanțelor din Estonia, care deține în prezent președinția Consiliului. Este important să monitorizăm îndeaproape implementarea angajamentelor asumate de partenerii noștri din întreaga lume”.

„Acesta nu este doar un proces unic”, a continuat dl Tõniste. “Vom revizui și actualiza în mod regulat lista în anii următori. Scopul nostru este de a ne asigura că buna guvernanță fiscală devine noua normă”.

Lista UE a fost stabilită în urma unei examinări și a unui dialog desfășurat în cursul anului 2017 cu un număr mare de jurisdicții din țări terțe. Cei care figurează pe listă nu au reușit să întreprindă acțiuni semnificative pentru a aborda deficiențele identificate și nu s-au angajat într-un dialog semnificativ pe baza criteriilor UE. Ei nu au făcut niciun astfel de angajament la nivel politic înainte de reuniunea Consiliului.

Lucrul la această listă au început în iulie 2016 în cadrul grupului de lucru al Consiliului responsabil de punerea în aplicare a unui cod de conduită al UE privind impozitarea întreprinderilor, în coordonare cu grupul său de lucru la nivel înalt pentru impozitare.

Majoritatea jurisdicțiilor au ales să se angajeze într-un dialog constructiv și să ia măsuri pentru rezolvarea problemelor identificate. Aceștia au prezentat în scris un angajament politic ferm, astfel cum a fost solicitat. Progresele înregistrate în legătură cu aceste angajamente vor fi monitorizate în conformitate cu concluziile Consiliului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram